Stadig snyd med løntilskud
Der er stadig mange ekstra ordinært ansatte inden for teknisk service. Nogle kommuner bøjer reglerne for at klemme flere ind.
Nogle kommuner ansætter flere i ekstra-ordinære stillinger, end de må. Det viser en gennemgang, som Ankestyrelsen har foretaget i 12 kommuner. I otte af 111 tilfælde er loven ikke blevet overholdt.
Ifølge reglerne må antallet af ansatte med løntilskud højst være én for hver fem ordinært ansatte for de første 50 ansatte og herefter én pr. 10 ordinært ansatte. Skolerne har hidtil kunnet ansæt-te mange tekniske servicemedarbejdere med løntilskud, fordi alle skolens ansatte er talt med i regnestykket. Men et stigen-de antal kommuner indfører centrale servicecentre, og når de tekniske service-medarbejdere ikke længere er ansat på de enkelte skoler, må man ikke længere regne på den måde.
“Med de nye servicecentre skal pedel-len bestilles nærmest som en håndvær-ker,” forklarer Ole Jensen, konsulent i FOA.
“Kommunerne har kunnet spare mange ansatte, men en række ydelser er også væk. Det betyder, at nogle kommu-ner lader skolerne ansætte pedeller i løntilskud. Men det er i strid med loven, når faggruppen ikke længere findes på skolen.”
Sjusk og fusk Ankestyrelsen har set på 12 kommuners behandling af sager om løntilskud og opdaget, at kommunerne brød loven i 8 af 111 tilfælde. I yderligere 39 tilfælde manglede der væsent-lige oplysninger.
27 procent af de ansatte inden for teknisk service er ekstraordinært ansatte, men der er store forskelle mellem kommunerne. I Ringsted er tallet 14%, mens Nyborg har hele 58%. Kilde: fldnet.dk
Fakta om aftalen i Ringsted FOA Midtsjælland har indgået en aftale med Ringsted Kommune om ekstraordinært ansatte på skolerne:
Den ekstraordinært ansatte må kun udføre nøje beskrevet merarbejde og kun almindeligt pedelarbejde, hvis de ordinært ansatte udfører tilsvarende mængde ekstraarbejde.
Den ekstraordinært ansatte skal føre logbog over udført arbejde.
Når en ansat er syg bliver den ekstraordinært ansatte vikar med overenskomstmæssig løn.