Nu skal der igen fjernes spindelvæv
FOA sagde stop for alle ekstra-ordinært ansatte i Ringsted, fordi ordningen blev misbrugt. Men nu vil der igen være folk til det ekstra på Ådalskolen.
Spindelvævet på lamperne har fået lov at sidde. Kanterne langs plænen bliver ikke klippet helt så tit og ukrudtet står højt i bedene.
Der er nemlig ingen ekstra-ordinært ansatte til at tage sig af den slags ting. Gennem tre år har teknisk serviceleder Allan Boksa og hans kolleger på Ådalskolen i Ringsted kun kunnet nå det mest nødvendige.
FOA trak i bremsen
FOA og tillidsmændene har modsat sig, at der blev oprettet flere ekstraordinære stillinger.
“Vi havde en begrundet mistanke om misbrug. Flere af kommunens skoler og institu-tioner forsøgte nemlig at få løntilskudspersoner ind som teknisk personale, selvom faggruppen ikke længere findes på skolen. Derfor sagde vi nej,” forklarer Hans Pedersen, faglig koordinator i FOA Midtsjælland.
“Det gjorde ondt på skolerne, da de ekstraordinært ansatte forsvandt.Personalet var vant til et kunstigt højt serviceniveau, der pludselig ikke var der længere,” fortæl-ler Allan Boksa.
Allan Boksa og hans kolleger satte farten op, men det kunne ikke gå i længden, så FOA Midtsjælland gik ind i sagen.
Orden i sagerne
Nu har FOA og kommunen lavet en aftale om, hvad der er merarbejde, og hvad der ikke er. Ekstraordinært ansatte må gerne tage noget af det egentlige arbejde, hvis de ordinært ansatte til gengæld tager noget af merarbejdet. Og de ekstraordinært ansatte skal føre en logbog.
“Så kan vi se, om der forekommer misbrug,” siger Allan Boksa. “Samtidig får de ekstra-ordinært ansatte dokumentation, de kan bruge i deres fortsatte jobsøgning.
Den nye aftale trådte i kraft i juni, og skolerne i Ringsted kan igen få ekstraordinært ansatte. Det ser Allan Boksa frem til:
“Skolerne fremstår alt andet lige bedre, når der bliver tid til det ekstra,” fastslår han.